Poti comanda telefonic intre orele 09:00-16:30 L-V

Transport Gratuit la comenzi de peste 1000RON.

Posibilitatea de plata in rate.

Vezi ce spun clientii nostri.

4 Motive sa investesti intr-un cos de fum profesional !

De ce sa investesti intr-un cos de fum profesional?

Una dintre cele mai importante componente ale unei case este cosul de fum. Acesta poate face diferenta intre o locuinta sigura si confortabila si una expusa riscului de incendiu care poate aparea mai ales in sezonul rece. Pentru a intelege de ce uneori este vitala investirea unor sume de bani mai consistente intr-un cos de fum nou si sigur, v-am pregatit o lista de avantaje pe care le aduc cu sine modelele profesionale.

1. Siguranta

Cel mai important motiv pentru care cosul de fum trebuie sa fie ales cu grija este siguranta familiei si locuintei dumneavoastra. Alte aspecte precum design-ul devin total irelevante atunci când casa poate lua foc din cauza unui horn problematic. Un cos de fum profesional este:

  • izolat termic pentru a rezista la temperaturi medii de 400-600°C, cu capacitatea de a suporta 1000°C pentru o perioada de 30/90 de minute. Astfel, in cazul auto-aprinderii, temperatura nu va fi transferata in exterior cauzand un incendiu extins;
  • tratat pentru a rezista la actiunea acizilor corozivi, care, depunandu-se treptat pe interiorul cosului de fum in urma procesului de ardere, pot fisura hornul si sa provoace probleme precum tirajul fals;
  • solid, pentru a nu permite infiltrarea apei, a nu se fisura si a nu se prabusi. In cazul cosurilor de fum ceramice, de exemplu, pot aparea fisuri la imbinarile caramizilor, ceea ce duce la un tiraj ineficient si poate cauza patrunderea in locuinta a monoxidului de carbon (gaz ce poate cauza decesul persoanelor si animalelor din locuinta);
  • testat si certificat la nivel european pentru a corespunde standardelor internationale de calitate si siguranta. Marcajul CE este un indicator esential al calitatii unui cos de fum si o garantie a utilizarii fara probleme.

 2.  Eficienta

Rolul cosului de fum nu este decorativ, este unul strict practic si trebuie tratat ca atare. Un cos de fum este instalat pentru a putea evacua eficient si in siguranta gazele de ardere de la semineu, soba sau centrala care folosesc combustibil solid. Astfel, in momentul alegerii unui cos de fum este esentiala evaluarea capacitatii acestuia de a indeplini rolul cât mai bine. In plus, trebuie sa tineti cont ca un horn impacteaza in mod direct functionarea sistemului de incalzire. 

  • un cos de fum subdimensionat, care este mult prea mic pentru sursa de caldura, nu va face fata si nu va elimina complet gazele de ardere;
  • un cos de fum supradimensionat va pierde caldura si va duce la un consum de combustibil inutil si pagubos.

Cosurile de fum profesionale sunt extrem de adaptabile pentru a oferi solutiile ideale pentru fiecare caz in parte. Acestea au o inaltime adaptabila din jumatate in jumatate de metru, diametrul personalizabil si, in unele cazuri, forma usor maleabila pentru a putea fi accesibil in locuri mai dificile.

 3. Garantia

Un produs profesional va fi garantat de catre producator. In cazul cosurilor de fum, daca acestea sunt montate de catre o persoana autorizata si sunt intretinute corespunzator, adica verificate si curatate anual de un profesionist, ele pot primi garantie de pana la 30 de ani. O perioada similara cu garantia unei locuinte noi, 30 de ani de utilizare fara probleme inseamna o investitie cu adevarat rentabila.

4. Designul

Chiar daca aspectul estetic al cosului de fum devine relevant abia dupa ce acesta a indeplinit toate criteriile de mai sus, el poate face diferenta. In cazul cladirilor noi, un cos de fum inestetic poate strica intregul aspect. Hornurile profesionale sunt proiectate pentru a se integra in diferite tipuri de design exterior, sunt personalizabile in ceea ce priveste culoarea si pot fi moderne si minimaliste, sau clasice, imitând aspectul unui cos de fum din caramida. Ideale si pentru a restaura in siguranta cladiri istorice, pentru spatii industriale sau pur si simplu pentru locuinte actuale, cosurile de fum profesionale sunt gandite pentru a se integra in peisajul rural sau urban roman.