Alege acoperisul potrivit pentru casa

Postat de   Nedelcu Iulian
15 Iul 2017
0

Pentru o casa perfecta, trebuie sa verificati intotdeauna daca acoperisul dvs este construit bine. Daca acoperisul permite scurgeri, atunci poate distruge pana si cele mai frumoase case. Aici intervine decizia dvs, daca doriti un acoperis care sa va tina o perioada indelungata, bine executat si ce nu va necesita reparatii dese, sau unul cu o durata de viata limitata.

Pentru a alege, trebuie sa luati in considerare mai multe lucruri cum ar fi conditiile meteorologice din zona in care este construita casa, materialele care alcatuiesc acoperisul, standardele si conditiile locale de constructie, stiluri populare si trenduri. In trecut, oamenii au avut optiuni limitate in ceea ce privea acoperisul cu sindrila, insa in zilele noastre, exista o mare varietate de materiale.

Datorita imbunatatirilor tehnologice, puteti alege in functie de: putere, aspect, valoare, finisare, culoare, forma, etc. Sunt accesibile de asemeneea o varietate de culori si tipuri de materiale pentru acoperisul casei, fiecare avand avantaje dar si dezavantaje. Deseori, alegerea acoperisului este o optiune vizuala, insa puteti economisi timp si bani daca alegeti acoperisul potrivit in functie de vreme si conditii meteorologice locale.


  • Asfalt. Sindrilele din asfalt sunt cele mai utilizate, deoarece asfaltul este economic si usor de instalat. Sindrilele din asfalt pot dura pana la 15 – 30 de ani.
  • Lemn. Sindrilele din lemn sunt usoare, realizate cu unelte simple si pot fi instalate fara dificultate. Ofera un aspect natural si are o durata de viata de 30-50 de ani. Cu toate acestea, dezavantajele pot fi preturile ridicate dar si faptul ca nu sunt ignifuge decat daca le tratati.
  • Metal. Acoperisurile din metal au diferite culori si stiluri, sunt robuste si pot dura pana la 50 de ani. Nu au nevoie de o multime de reparatii de-a lungul timpului, insa sunt scumpe si greu de instalat.
  • Tigla. Placile de acoperis sunt destinate pentru vremea ploioasa si sunt confectionate din materiale accesibile local, cum ar fi lutul si ardezia. Materialele contemporane din beton si plastic sunt de asemenea folosite, iar dalele de argila au un finisaj rezistent la apa.
  • Ardezie. Este in principal adecvata ca material de acoperis, are un indice de absorbtie foarte scazut (mai putin de 4%), este foarte rezistenta la inghet si crapaturi cauzate de inghet si are o durata de viata mai lunga.

Comentarii

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu

Ultimile postari pe blog

Informare COVID-19

Pentru a preveni Coronavirus, achitati cu Card sau Ordin Plata! Folosirea banilor cash prezinta riscuri de contaminare ! Anumiti curieri deja NU mai incaseaza cash !