Poti comanda telefonic intre orele 09:00-16:30 L-V

Transport Gratuit la comenzi de peste 1000RON.

Posibilitatea de plata in rate.

Vezi ce spun clientii nostri.

Câteva aspecte de care să ții cont înainte de a cumpăra țiglă metalică

Atunci când vine vorba despre construirea sau renovarea propriei case, siguranța și calitatea sunt puse pe primul loc. Așadar, aveți nevoie de cele mai bune și mai rezistente materiale iar găsirea și alegerea lor nu este tocmai cel mai ușor lucru de făcut. Acest lucru se aplică mai ales când vine vorba despre acoperiș, una dintre cele mai importante părți ale oricărei construcții.

Așadar, alegerea țiglei pentru învelitoarea casei necesită o documentare temeinică și luarea unei decizii bine cântărite dacă doriți un acoperiș rezistent în timp, fără probleme pentru ani buni de acum înainte.

Printre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le știți atunci când căutați sisteme de învelitori pentru casa dumneavoastră este faptul că, în prezent, țigla metalică se numără printre cele mai populare tipuri de materiale folosite în construcția acoperișului.
Acest tip de sistem de acoperire al casei poate avea diverse culori, profile, grosimi ș.a.m.d., însă, deși piața este destul de variată, alegerea unui astfel de material este destul de dificilă.

Astfel, înainte de a cumpăra țiglă metalică trebuie să luați în considerare o mulțime de aspecte care pot contribui la obținerea unui acoperiș durabil, cu un aspect plăcut.
În cele din urmă, învelitoarea casei va trebui să reziste în timp la numeroase intemperii precum călduri excesive, vânturi puternice, ploi și ninsori abundente.

Prin urmare, întâi de toate, să vedem care sunt caracteristicile unui acoperiș pentru a răspunde favorabil nevoii de siguranță și de calitate de care am menționat mai sus:

- trebuie să se monteze usor;
- trebuie să ofere o întreținere minimă după montaj;
- trebuie să fie rezistent la fenomenele meteo;
- trebuie să își păstreze în timp aspectul inițial;
- trebuie să ofere o bună protecție hidro, termo și fonică;
- trebuie să se prezinte ca un sistem complet, unitar;
- trebuie să ofere o garanție cât mai îndelungată.

Un acoperiș care întrunește toate condițiile de mai sus este, fără doar și poate, un acoperiș durabil, care nu vă va face probleme curând, ba dimpotrivă - vor trece zeci de ani până să necesite renovare.
Însă, pentru a avea toate aceste caracteristici, țigla metalică din care este realizat sistemul de acoperire al casei trebuie, la rândul ei, să aibă o calitate ireproșabilă.

Ce avantaje este recomandat să ofere o țiglă metalică bună:

- să ofere protecție UV, astfel încât culoarea să se mențină în timp, iar țigla să nu sufere deformări;
- să asigure protecție împotriva coroziunii;
- să nu se zgârie ușor;
- să asigure, prin montajul său, diminuarea pierderilor de material;
- să ofere posibilitatea de a demonta sau înlocui ușor orice panou de țiglă;
- să dețină proprietăți anti-alunecare la deplasarea pe acoperiș în momentul montării și a altor lucrări de intervenție necesare;
- să aibă îmbinări etanșe (de preferat, ascunse), astfel încât să fie ferite de acumulările de apă și, implicit, să elimine posibilele infiltrări de apă prin găurile de la șuruburi.

Care ar trebui să fie compoziția materiei prime pentru a beneficia de o țiglă metalică de calitate?

Dacă ați pus vreodată mâna pe câteva tipuri de panouri de țiglă metalică, probabil ați observat că unele sunt mai bune, iar altele mai slabe, din punct de vedere calitativ, acestea din urmă fiind, în general, destul de subțiri și de flexibile.
Foaia de tablă din care sunt formate ulterior panourile de țiglă metalică trebuie să aibă în compoziție anumite straturi care să asigure toate beneficiile prezentate mai sus.

De exemplu, unul dintre cele mai bune produse de pe piață pentru acoperișuri durabile este țigla metalică concepută din foi de tablă care conțin câte 8 straturi, și anume:

- o foaie de oțel;
- două straturi de zinc;
- două straturi de pasivizare;
- un strat de grund la exterior;
- un strat de vopsea la exterior;
- un strat de protecție la interior

Ce garanții ar trebui să asigure o țiglă metalică de calitate?

Pentru că problemele cele mai des întâlnite în cazul învelitorilor metalice sunt legate de coroziunea și decolorarea tablei, proprietarii care intenționează să își construiască sau să renoveze casa trebuie să ia în calcul, în primul rând, ca garanția oferită de furnizorul de țiglă metalică să fie o garanție asumată de către producătorul de materie primă.

Evident, cu cât aceasta este mai mare, cu atât este mai bine, iar ca să aveți un reper de tipuri de garanții avantajoase, iată câteva exemple:

  • 30/40 ani garanție pentru caracteristicile de coroziune
  • 20/30/40 de ani garanție pentru menținerea culorii;
  • o durată de 60 de ani pentru acoperiș, rezistență la variațiile de temperatură

Garanția durabilității unui acoperiș este, de asemenea, influențată de modelul de țiglă metalică și de montajul corespunzător.