Cateva intrebari frecvente despre tigla metalica

04 Februarie 2021

Primavara si vara reprezinta sezoane numai bune pentru renovari sau inceperea unui proiect nou de constructii.Iar cand ne gandim sa investim intr-o casa,e bine sa fim atenti si la acoperis.De aceea,vrem sa aducem in discutie un material popular pentru acoperis,anume tigla metalica. 

De ce este suprafata de tigla metalica mai mare fata de suprafata structurii de lemn?

  • In general, aproximativ 13-15% din suprafata de tigla metalica o reprezinta pierderea rezultata din imbinarile panourilor de tigla metalica.De asemenea,se adauga si pierderile ce vor rezulta in urma debitarii capetelor panourilor pe perimetrul apelor acoperisului.Asta inseamna ca,de exemeplu,la o arie a acoperisului de 100mp vei avea nevoie de minim 122mp tigla metalica.

Conteaza atat de mult sa am o tigla metalica cu Zinc 275g/mp fata de una cu 225g/mp ?

  • Tigla metalica nu va rugini nicioada in camp timp de 50 de ani, datorita faptului ca otelul este protejat de vopsea,grund si un strat de zinc.Muchiile tablei sunt insa cele mai expuse coroziunii.Un stra de 225g Zinc/mp este limita inferioara a protectiei pe care o poate asigura unei tigle metalice de 0.50mm, astfel va recomandam sa avem minim 275g Zinc/mp pentru o tigla de 0.50mm.

Cat de mult deranjaza zgomotul creat de ploaie pe tigla metalica?

  • Zgomotul ploii pe tigla metalica este aproape inexistent,daca se realizeaza o termoizolatie corespunzatoare la nivelul structurii de lemn. Foarte rar,la ploi torentiale si cu picaturi mari de apa se poate auzi un mic zgomot,asadar nu iti face griji,chiar daca ai dormitoare la mansarda.

Creaza condens tigla metalica?

  • Intr-adevar, aceasta este principala problema de care se tine mult prea putin cont.Atata timp cat in interiorul casei avem o temperatura mai mare decat ce de afara,pe spatele panourilor de tigla metalica va exista condens aproximativ 9-10 luni pe an.De asemenea, spatele panourilor de tigla metalica au o protectie mult mai slaba in comparatie cu ,fata, tiglei metalice, iar riscul de aparitie a coroziunii este destul de mare.Astfel, pentru a evita acest fenomen, este obligatoriu sa ventilati sistemul de invelitoare.Un rol important il are si folia anticondens.

Cat dureaza montajul invelitorii?

  • De exemplu, la un acoperis cu suprafata de 200mp , este nevoie de aproximativ 3 zile pentru montaj, dar in funtie de perioada anului,proiect si de conditele meteo, montajul poate dura si 4 zile.

Garniturile suruburilor trebuie schimbate la fiecare 5 ani?

  • Din fericire,NU. Suruburile cu care se fixeaza tigla metalica se dau in sipca de lemn,de accea se realizeaza o fixare rigida si surubul nu mai are nici o sansa sa aibe vreun joc in pozitia respectiva.Insa este foarte important ce mesteri alegeti atunci cand vreti sa montati tigla metalica ,intrucat acestia pot da gres atunci cand fixeaza surubul in pozitia unde este sipca de lemn si,astfel pot sa apara infiltratii.

Asadar noi speram ca am acoperit cele mai dese intrebari cu referire la tigla metalica,insa va stam la dispozitie si cu alte informatii oricand veti vrea sa incepeti un proiect .

Comentarii

Nici o postare găsită

Ati folosit produsul?

Spuneti-ne ceva despre acest produs si ajutati-i pe ceilalti clienti sa ia decizia corecta

Scrie un comentariu