Cateva sfaturi utile inainte de a achizitiona o scara acces pod

13 Noi 2020

Daca ai de gand sa incepi sa folosesti podul ai nevoie in primul rand de o scara de acces. Acestea vin de obicei pre-asamblate sau le poate monta distribuitorul de la care le achizitionati. Daca urmaresti cu atentie indicatiile de asamblare, montarea poate dura maxim 2 ore.

In continuare va prezentam cateva sfaturi, idei, de ce anume trebuie sa stii inainte de a face o astfel de achizitie:

  • Pe langa calitate, brand si pret, mai sunt si alti factori la care trebuie sa fii atent, spatial pe care il ai la dispozitie pentru scara, daca doresti ca scara sa se stranga sau sa fie fixa si multe altele.
  • In primul rand ne gandim la spatiu. Scarile de acces pod sunt menite sa se potriveasca incadrarii deja existente din tavan, preferabil trebuie putin marita.Ai mare grija la partea de jos a scarilor, sa nu alunece cand acestea sunt deschise.
  • Tipul de rama este foarte important. Podeaua podului este de cele mai multe ori formata din capriori de cherestea care nu ar trebui taiati, deci incadrarea ramei ar trebui facuta intre acestia. Daca totusi nu ai spatiu destul intre capriori apeleaza la ajutorul unui specialist.
  • Lungimea si greutatea scarilor de acces pod este la fel de importanta. Acestea se pot achizitiona pe diferite lungimi asa ca aveti grija la masuratori. De asemenea, aceste scari se pot gasi si cu diferite greutati, daca sustine mai multa greutate este mai rezistenta. Preferabil ar fi sa achizitionati o scara care poate sustine cea mai grea persoana din casa plus inca ceva.
  • Materialul scarilor de acces pod poate fi aluminiu, fier sau lemn.

Ai grija la cap! Doar nu vrei sa te dai cu capul de rama scarilor de fiecare data cand urci in pod, mai ales daca ai si ceva de dus. Ar fi de preferat ca rama sa fie cu o deschidere cat mai mare.


Comentarii

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu