Poti comanda telefonic intre orele 09:00-16:30 L-V

Transport Gratuit la comenzi de peste 1000RON.

Posibilitatea de plata in rate.

Vezi ce spun clientii nostri.

Cum se monteaza corect tigla metalica?

Atunci cand vine vorba despre construirea sau renovarea unei case, alegerea acoperisului potrivit este o decizie importanta. Tigla metalica a devenit o optiune populara datorita durabilitatii, eficientei energetice si aspectului estetic pe care il ofera. In acest articol, vom explora importanta montajului corect al tiglei metalice si te vom ghida prin procesul corect de instalare, care este esential pentru ca acoperisul tau sa iti ofere protectie o perioada indelungata de timp.

Montajul tiglei metalice – De ce este important sa fie realizat corect?

Montajul corespunzator al tiglei metalice este crucial pentru a asigura durabilitatea si eficienta acoperisului tau. O instalare necorespunzatoare poate duce la probleme pe termen lung si costuri suplimentare.

In primul rand, montajul adecvat al tiglei metalice asigura o izolatie termica si fonica eficienta. O izolatie fonica slaba poate insemna un nivel ridicat de zgomot in casa, in special in timpul ploilor torentiale sau a vantului puternic.

Al doilea aspect important este impermeabilizarea. Instalarea corecta a tiglei metalice previne aparitia infiltratiilor si a umiditatii in structura acoperisului si a mansardei. Infiltratiile de apa pot provoca daune majore constructiei, precum mucegaiul, deteriorarea structurii de sustinere si scaderea valorii proprietatii. Instalarea corecta a acoperisului din tigla metalica va asigura protectia impotriva acestor probleme.

Un alt aspect de luat in considerare este durabilitatea si rezistenta acoperisului. Montajul corect al tiglei metalice asigura ca acoperisul tau va rezista in fata intemperiilor si va fi capabil sa faca fata greutatii zapezii sau a vanturilor puternice. Un montaj necorespunzator poate slabi rezistenta acoperisului, crescand riscul de avarii sau de prabusire.

Pregatirea inainte de montajul tiglei metalice

Un sistem de invelitoare este compus nu doar din tigla metalica, ci din mai multe elemente.

Atunci cand alegi tigla metalica, este important sa optezi pentru accesorii realizate din acelasi material de baza, pentru a beneficia de avantaje atat estetice, cat si functionale. Ne referim inclusiv la sistemul pluvial.

Asadar, montajul incepe cu instalarea componentelor sistemului pluvial: carlige de jgheab, jgheaburi, coltare, apoi sortul de streasina. Urmeaza fixarea foliei anticondens de sarpanta. Folia se fixeaza cu banda dublu-adeziva, intinzandu-se peste paziile laterale si sort.

Dupa sipcuire, urmeaza instalarea plasei de aerisire, iar apoi instalarea sortului de mascare a primei sipci. In aceasta etapa, se va tine cont de urmatoarele recomandari pentru un montaj corect:

  • sortul se suprapune cu 1-2 mm peste plasa de ventilatie;
  • peste prima sipca orizontala, se adauga cu suruburi o alta sipca orizontala cu dimensiunile 40×50 mm, cu inaltimea cu 10 mm mai mare decat prima sipca;
  • in partea laterala a sipcii adaugate, pe lungimea care corespunde cu latimea sortului de mascare fronton, se elimina 10 mm din inaltimea sa.

Apoi, se monteaza racordul lateral sau frontonul interior pe partea interioara a paziei laterale. Accesoriile necesare sunt clemele si suruburile, care se fixeaza in sipca orizontala.

Montajul corect al tiglei metalice este esential pentru a asigura durabilitatea, eficienta si aspectul estetic al acoperisului tau. Pentru a te bucura de toate aceste avantaje, apeleaza intotdeauna la profesionisti cu experienta si asigura-te ca acestia respecta procedurile si tehnologiile adecvate in timpul instalarii acoperisului.