Instalarea ferestrei de mansarda!!!

12 Aprilie 2018

and luati decizia de a cumpara o fereastra de mansarda este bine sa luati in considerare mai multe aspecte. Aceste aspecte tin de la designul interior si exterior pana asezarea si dimensiunea ferestrei, pentru a capta mai multa lumina naturala. Pentru maximizarea luminii in mansarda, va punem la dispozitie mai multe criterii de alegere, inainte de a cumpăra o fereastră de mansardă trebuie să luați în considerare designul interior și exterior, ergonomia și deasemeni cum să beneficiați de mai multă lumină. Ce să luați în considerare pentru a maximiza lumină în mansardă:

  1. Dimensiunea ferestrei
  2. Numarul de ferestre
  3. Pozitia ferestrelor
  4. Forma captuselii interioare
  • Aceeasi suprafata a ferestrei = Mai multa lumina.

Ferestrele mai mari permit, desigur, pătrunderea unei cantităţi mai mari de lumină, dar merită să vă gândiţi şi la ferestre mai mici, deoarece poate fi obţinut un efect general mai bun (consultaţi imaginile). Cu o singură fereastră de mansardă, lumina poate pătrunde în aproximativ 46% din această încăpere. Cu două ferestre de mansardă având aceeaşi suprafaţă totală combinată ca fereastra anterioară, lumina poate pătrunde în aproximativ 48% din această încăpere. Cu patru ferestre de mansardă având aceeaşi suprafaţă totală combinată distribuite la distanţe egale, lumina poate pătrunde în aproximativ 65% din această încăpere!


  • Captuseala potrivita pentru luminozitate maxima.Puteţi, de asemenea, să aveţi mai multă lumină într-o încăpere dacă folosiţi căptuşeala potrivită. Dacă această căptuşeală este amplasată vertical sub fereastră şi orizontal deasupra ferestrei, în încăpere va pătrunde mai multă lumină.


  • Captuseala potrivita pentru circulatie libera.


Pragurile superioare cu înclinaţie corespunzătoare permit pătrunderea mai bună a luminii în încăpere. Dacă înclinaţia nu este corectă, aerul cald rămâne blocat şi poate produce condens. Cu înclinaţia corectă, aerul cald circulă liber în încăpere.


  • Montarea ferestrelor de mansarda pe capriori.

Înainte de a vă decide asupra unei ferestre de o anumită dimensiune, trebuie să luaţi în calcul în totalitate integritatea structurală a acoperişului. Cele mai multe acoperişuri pot fi adaptate pentru montarea ferestrelor de mansardă, dar anumite grinzi din proiectare nu trebuie tăiate fără o soluţie demonstrată. Dacă nu sunteţi siguri ce grinzi pot fi tăiate, vă recomandăm să solicitaţi consultanţă de la un profesionist înainte de începerea lucrărilor.

  • Perspectiva asupra casei.

Pe lângă lumina din interior şi proiectare, trebuie să luaţi în calcul, de asemenea, care va fi impactul vizual al ferestrelor de mansardă asupra exteriorului casei. Luaţi în considerare poziţia ferestrelor de mansardă în raport cu ferestrele existente ale casei. Apoi încercaţi să găsiţi un echilibru între nevoia de lumină în interior şi arhitectura exterioară. Astfel, ferestrele de mansardă vor avea un aspect elegant din exterior şi vor funcţiona conform dorinţelor dvs. în interior


  • Panta mai mare - ferestre mai lungi.

O fereastră de mansardă trebuie amplasată întotdeauna la înălţimea corespunzătoare şi trebuie să aibă dimensiunea potrivită pentru dorinţele dvs. Alegerea dimensiunii potrivite pentru ferestre este strâns legată de panta acoperişului casei. Dacă aveţi o pantă mică a acoperişului, fereastră de mansardă va trebui instalată la o înălţime mai mare pentru a avea aceeaşi privelişte ca şi într-o casă cu o pantă de acoperiş mai mare. De aceea, regula generală este: „cu cât este mai mică panta acoperişului, cu atât mai sus se va instala fereastra de mansardă”. Pe lângă dimensiunea ferestrei de mansardă, trebuie să luaţi în calcul, de asemenea, înălţimea la care trebuie instalată fereastra. Este important ca majoritatea locatarilor casei să aibă o privelişte deschisă de la fereastră. Nu există o singură dimensiune sau amplasare „corectă” a ferestrei. Aceasta trebuie instalată întotdeauna pentru a asigura confort şi funcţionalitate pentru utilizatori, iar acest lucru poate varia în funcţie de condiţii. Pentru aceeaşi privelişte, un acoperiş cu pantă mai mică necesită o fereastră mai înaltă decât un acoperiş cu pantă mai mare.

Comentarii

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu