NOU ! Tigla metalica cu acoperire de roca vulcanica autentica

16 Martie 2021

Începând cu 2021, țigla metalică cu acoperire de rocă vulcanică autentică, marca Tilcor, face parte din categoria produselor premium,RoofArt fiind unicul distribuitor al produselor Tilcor în România.

Prin aspectul natural dar și eleganța sa, țigla metalică cu acoperire de rocă vulcanică se potrivește oricărui acoperiș, cu modele geometrice variate, iar în cele ce urmează te invităm să afli care sunt avantajele unei asemenea alegeri, precum și povestea din spatele acestui produs inovativ și performant.

În profilul țiglei metalice cu acoperire de rocă vulcanică autentică se regăsesc calitatea și excelența tradiției vechilor meșteșugari din Noua Zeelandă, care îi inspiră și astăzi pe arhitecții și designerii de top din toată lumea.

Povestea țiglei metalice cu granule de rocă vulcanică autentică, marca Tilcor

TRADIȚIE DIN 1942 : Produsele Tilcor sunt fabricate de Ross Roof Group – Noua Zeelandă, companie care s-a dedicat în producerea materialelor pentru acoperișuri de peste 5 generații, începând cu anul 1942.

CEL MAI PUR OȚEL : Povestea țiglei metalice cu acoperire de rocă vulcanică autentică începe cu oțelul de bază. Acesta provine din nisipul cu o concentrație foarte mare de fier care a rezultat în urma dislocării rocilor de pe coasta Noii Zeelande, cu aproximativ 2,5 milioane de ani în urmă.

Acesta este, de altfel, și motivul pentru care acest tip de oțel este considerat a fi cel mai pur oțel din lume.

Granulele de rocă vulcanică 100% naturală, cu acoperire ceramică, oferă culori strălucitoare, care își păstrează constanța în timp pe acoperișurile texturate, și, de asemenea, sunt durabile: în ultimii 25 de ani acoperișurile din țiglă metalică cu acoperire de rocă vulcanică autentică au dovedit o rezistență extraordinară la intemperii și fenomene meteo extreme.

Avantaje :

 • Sistemul de învelitoare din țiglă metalică marca Tilcor are la bază oțel cu protecție Zincalume® (combinație de 45% zinc și 55% aluminiu) de ultimă generație, care oferă țiglelor o puternică rezistență la coroziune și implicit o durată de viață considerabil mai mare decât cea tipică produselor din oțel galvanizate.
 • Este acoperită, așa cum am arătat anterior, cu granule de rocă vulcanică autentică.
 • Este un produs testat în peste 80 de țări, iar rezultatele obținute în urma testelor și exploatării îndelungate au fost de fiecare dată excelente.
 • Este 100% natural și reprezintă o combinație unică pe piață, între cel mai pur oțel și rocă vulcanică, ambele din Noua Zeelandă,
 • Este primul sistem de acoperiș din lume din oțel acoperit cu rocă vulcanică autentică, cu sistem de fixare perfect ascuns, șuruburile nu sunt de vedere.
 • Oferă cea mai bună performanță termică și eficiență energetică: acoperișurile Tilcor asigură o ventilare excelentă, care împiedică supraîncălzirea pe timpul verii și pierderea de căldură în timpul iernii.
 • Acoperișurile Tilcor sunt recunoscute ca fiind “acoperișuri reci” având abilitatea de a diminua costurile proprietarilor pentru energie întrucât reduc nevoia folosirii sistemelor de aer condiționat; pe fondul eficienței energetice excelente și facturile sunt mai mici cu aproximativ 30%, spun persoanele care au investit într-un acoperiș din țiglă metalică cu rocă vulcanică autentică.
 • Un acoperiș din acest tip de țiglă oferă posibilitatea de a colecta apă potabilă: apa care se scurge de pe acoperiș nu devine toxică, așa cum se întâmplă în cazul altor acoperișuri care au la bază diverse componente petroliere. De altfel, apa potabilă a fost testată și de Organizația Mondiale a Sănătății, care a confirmat că apa scursă de pe un acoperiș Tilcor poate fi folosită în gospodărie, dacă este nevoie și dacă se dorește acest lucru.

Beneficii :

 • Material ușor: greutatea sa de aprox. 6.4 kg/mp nu pune niciun fel de probleme structurii acoperișului pe termen, fiind ideală pentru a fi manipulată cu ușurință chiar și la înălțimi foarte mari;  
 • Protecție UV: țigla metalică cu acoperire de rocă vulcanică autentică Tilcor încorporează o tehnologie acrilică de ultimă generație și a fost testată într-una dintre cele mai problematice zone din punct de vedere al radiațiilor UV, clima din Noua Zeelandă;
 • Rezistență la foc: acest tip de țiglă este încadrată în clasa A de incendiu, ca material de acoperiș necombustibil;
 • Rezistență la grindină, vânt puternic, ideală chiar și pentru un climat preponderent marin: țigla metalică din rocă vulcanică autentică este recomandată a fi montată în zone expuse situațiilor enumerate anterior;
 • Rezistență ridicată la cutremure: Modulele sunt fixate individual, așa că sunt mai puțin susceptibile să cadă în timpul unui cutremur;
 • Sustenabilitate: un astfel de acoperiș are o amprentă redusă de carbon, fiind unul dintre cele mai sustenabile de pe piață, integral reciclabil, ideal pentru persoanele care vor să protejeze mediul înconjurător;
 • Produs non-toxic: așa cum am văzut anterior, apa scursă de pe un asemenea acoperiș nu devine toxică, fiind potabilă;
 • Design: profilele și culorile sunt perfect adaptate arhitecturii locale;
 • Necesită întrețineri minore: pentru a asigura performanța continuă a acoperișului va fi nevoie de întrețineri sporadice, nu de asigurarea unui proces de mentenanță complexă;
 • Garanția extinsă de 50 de ani pentru securitate meteo și rezistență la intemperii;


Modele:

Comentarii

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu