Pozitionarea ferestreleor de mansarda

Postat de   Nedelcu Iulian
05 Septembrie 2017
0

I-ti doresti o mansarda luminoasa in loc de podul prafuit si neprietenos ?

Ai decis si ce destinatie va avea spatiul din mansarda. Vorbim de un living, sau un dormitor. Ai cumparat si ferestrele si urmeaza montajul.

Toate bune si frumoase, insa cum le pozitionezi?

In primul rand, hai sa ne gandim ce trebuie sa faca o fereastra de mansarda. Sunt trei obiective principale pe care ea trebuie sa le indeplineasca: primul este sa aduca in camera lumina naturala a soarelui, al doilea este sa ventileze eficient incaperea, iar al treilea (si poate cel mai important) este sa creeze o punte de legatura intre interior si exterior. Exista multe studii in domeniu care spun ca printr-o fereastra situata in acoperis intra mai multa lumina decat printr-o fereastra pe perete. Pozitionarea ferestrelor pe inaltimea sarpantei este critica pentru optimizarea cantitatii de lumina naturala ce patrunde in camera. Printr-o fereastra montata prea jos, prea putina lumina va ajunge in partea superioara a incaperii, iar printr-una montata prea sus, cea mai mare parte a luminii va ajunge pe peretele opus. Pozitia optima este cea care permite luminii sa inunde toata camera. De cele mai multe ori aceasta pozitie este situata cat mai aproape de jumatatea sarpantei.

Fereastra reprezinta, pe langa o sursa de lumina si de aer proaspat, cel mai la indemana mijloc de comunicare cu exteriorul. Poate fi foarte frustrant sa stai intr-o incapere unde trebuie sa ridici ochii in sus ca sa stabilesti legatura cu exteriorul, si atunci tot ce poti vedea e un petic de cer. E pacat sa nu profiti de perspectiva unica pe care ti-o poate oferi mansarda asupra lumii de afara. Este ideal sa pozitionezi fereastra de mansarda astfel incat sa poti privi prin ea lumea de afara. In felul acesta vei intruni toate cele trei conditii legate de lumina, ventilare si comunicare cu exteriorul. In plus, fereastra va fi accesibila pentru o manevrare usoara.

Comentarii

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu

Ultimile postari pe blog

Informare COVID-19

Pentru a preveni Coronavirus, achitati cu Card sau Ordin Plata! Folosirea banilor cash prezinta riscuri de contaminare ! Anumiti curieri deja NU mai incaseaza cash !