Poti comanda telefonic intre orele 09:00-16:30 L-V

Transport Gratuit la comenzi de peste 1000RON.

Posibilitatea de plata in rate.

Vezi ce spun clientii nostri.

Rolul Sageacului

Atunci când lucrezi la proiectul pentru acoperișul casei tale este necesar sa cunoști toate detaliile referitoare la sistemul de invelitoare, inclusiv cele care țin de elementele sale auxiliare. Informandu-te corespunzător vei ști exact care sunt elementele de care ai nevoie pentru un acoperiș durabil, practic si eficient.
Unul dintre produsele care sunt aproape nelipsite intr-o gospodărie este tabla cutata. Fie ca este folosita pentru acoperișul unor anexe, la împrejmuirea proprietății sub forma de gard sau poarta ori pentru placarea unor pereți, tabla cutata are un preț accesibil, o greutate redusă și se montează cu rapiditate și ușurință. Este, de asemenea, un material versatil, care poate fi produs în mai multe variante. 

Ce este sageacul?

Sageacul este un element care face parte din sistemul de învelitoare, având un rol practic important: acela de a închide și etanșa streașina. Totodată, sageacul este și un detaliu decorativ, care contribuie la aspectul final al părții superioare a unei case, atenția la detalii a proprietarilor fiind remarcată de ochiul vizitatorilor. Alături de sageac și alte elemente sunt importante, cum ar fi pazia și sistemul de jgheaburi și burlane. 
Care este rolul sageacului?

În ceea ce privește rolul său practic, este important ca acoperișul casei să fie prevăzut cu sageac din mai multe motive. Acestea sunt:

acoperișul cu sageac protejează mai bine pereții casei de precipitații și de acțiunea vântului puternic;
sageacul are și rolul de a masca căpriorii, atât pentru a-i proteja de efectele factorilor externi cât și pentru aspect vizual minimalist;
un acoperiș mansardat prevăzut cu sageac perforat este ferit de acumularea căldurii și umidității la interior, asigurând ventilarea optimă;
sageacul metalic are, în plus față de sageacul din lemn, avantajul de a proteja streașina acarieni, insecte sau păsări, care tind să îți găsească mediul propice de a se dezvolta și să se stabilească pe suprafețe lemnoase.

Sageacul poate fi realizat din diverse tipuri de materiale

Deși, în mod tradițional, cum am amintit anterior, sageacul era făcut din lemn, progresul tehnologic a permis și utilizarea altor materiale pentru sageac, așa cum este metalul. Cei care sunt în căutarea unei variante practice aleg sageac metalic pentru închiderea streșinii, numit și lambriu metalic de streașină. Tabla cutată din oțel, cu profil perforat, este o alegere excelentă pentru sageac.

Spre deosebire de lemn, tabla din oțel este gata de utilizat, mult mai durabilă, se poate dimensiona mai ușor, iar fixarea se realizează rapid. În schimb, este necesar ca lemnul să fie șlefuit, curățat, tratat cu grund și solvenți, pentru a fi protejat împotriva lemnului, petelor, dăunătorilor specifici și intemperiilor. Așadar, procesul de pregătire a unui sageac din lemn este unul de durată, iar tratamentul aplicat lemnului asigură o protecție destul de scurtă.

Tabla cutată  este realizată din oțeluri de bună calitate, în funcție de dorințele cumpărătorilor, având garanția durabilității și rezistenței. Poți alege diferite culori pentru sageac (tablă alb, maro, gri etc.) sau varianta tablei de oțel care imită culoarea și nervurile lemnului natural. Astfel, vei avea parte de avantaje atât din punct de vedere estetic, cât și practic. Învelitoarea va fi prevăzută cu sageac metalic rezistent, iar efectul vizual va fi unul plăcut și natural.

Așadar, un acoperiș realizat în mod corespunzător nu depinde doar de materialul utilizat pentru învelitoarea propriu-zisă, ci și de elementele auxiliare.