Poti comanda telefonic intre orele 09:00-16:30 L-V

Transport Gratuit la comenzi de peste 1000RON.

Posibilitatea de plata in rate.

Vezi ce spun clientii nostri.

Tigla de calitate NU rugineste ?

Tigla metalica este adesea optiunea nr. 1 pentru acoperisul caselor, datorita raportului bun calitate/pret. In plus, inovatiile recente permit o instalare rapida;
Cu toate acestea, chiar si cele mai rezistente materiale, precum tiglele metalice, au nevoie de o anumita ingrijire pentru a-si pastra calitatile pe termen lung. 

Unul dintre cei mai mari inamici ai oricarui material metalic este coroziunea, o problema care poate scurta durata de viata a produsului si de care nu este ferita nici tigla metalica.

Tigla de calitate este realizata din otel rezistent, depozitat in spatii acoperite si ferite de umezeala si are straturi de protectie.

Materia prima nu trebuie depozitata la exterior, deoarece, din cauza diferentelor de temperatura dintre zi si noapte, in interiorul rolelor de tabla se poate crea umiditate. Mai intai va incepe sa se degradeze stratul exterior si apoi cel de protectie de pe spatele foliilor de tabla. Iar daca depozitarea la exterior depaseste 45 de zile, exista riscul aparitiei ruginei.

Grosimea stratului de zinc are o importanta majora in protejarea muchiilor tablei, indiferent ca vorbim de muchiile unui panou intreg sau de muchiile rezultate in urma debitarii tiglei metalice. Cu cat stratul este mai gros, cu atat in urma decupajelor efectuate muchiile tablei vor avea o protectie mai buna si produsul o durata de viata mai mare. Pentru o tabla de 0,5 mm este recomandat sa avem un strat de minimum 275 g de Zn pe m2, astfel incat protectia sa fie de durata.


Spatele panourilor de tigla metalica este partea tablei care are contact cu apa, aproximativ 9-10 luni din an. Astfel, in aceasta zona vom avea condensul creat de interactiunea aerului cald care iese din interiorul casei si suprafata tiglei metalice. Daca aceasta zona are un strat de protectie de sub 10 microni, riscul de aparitie a coroziunii este destul de mare. Si, din pacate, peste 90% din materiile prime utilizate in Romania pentru productia de tigla metalica au un strat protector de 5-7 microni. Riscul de coroziune este cu atat mai mare cu cat sistemul de tigla metalica nu este ventilat.


Stiai ca acoperisul tau poate fi supus unui risc crescut de coroziune, daca nu este montat corespunzator?

O instalare corecta este esentiala pentru durabilitatea tiglei metalice. De aceea, este recomandat sa lucrezi cu profesionisti cu experienta, care sa se asigure ca fiecare bucata de tigla este fixata corespunzator.


Este esential ca montajul sa fie realizat corespunzator, pentru a elimina riscul infiltrarii apei printre panourile de tigla, acolo unde poate cauza aparitia ruginii.


La taierea tiglei metalice se recomanda utilizarea foarfecelor manuale sau electrice pentru taiat tabla. 

Este interzisa utilizarea polizorului unghiular sau a oricaror unelte care produc supraincalzire in zona de debitare.
Intretinerea acoperisului din tigle metalice


Chiar daca tigla metalica este robusta si montajul a fost realizat corect, acumularea de frunze, crengi sau alte reziduuri poate provoca stagnarea apei. Aceasta, la randul sau, accelereaza procesul de coroziune. Asadar, te sfatuim sa iti cureti acoperisul folosind o matura cu perii moi sau un furtun cu presiune scazuta.


In timpul iernii, intretinerea acoperisului trebuie facuta de fiecare data in urma caderilor masive de zapada. Acumularea de zapada si gheata poate pune presiune asupra tiglei metalice, pe langa medium umed pe care il creeaza. Foloseste instrumente adecvate pentru a indeparta stratul de zapada si gheata fara a zgaria sau deteriora tigla.


In plus, este necesara o verificare amanuntita a acoperisului macar o data pe an sau dupa furtuni puternice. Verifica daca exista semne de coroziune, fisuri sau orice alta deteriorare care ar putea sa scurteze durata de viata a tiglei. Daca observi orice fel de semn de deteriorare la nivelul tiglei metalice, nu amana momentul si consulta o echipa de specialisti. Reparatiile rapide previn extinderea problemei si, implicit, costurile mai mari.


Asadar, cu putina atentie la detalii si grija, poti prelungi considerabil durata de viata a acoperisului tau.