Poti comanda telefonic intre orele 09:00-16:30 L-V

Transport Gratuit la comenzi de peste 1000RON.

Posibilitatea de plata in rate.

Vezi ce spun clientii nostri.

Tigla metalica modulara sau in foi lungi ?

Tigla metalica este in prezent una dintre cele mai frecvente tipuri de invelitori de acoperisuri alese de investitori. Este rezistenta si relativ usor de instalat.

Insa notiunea de tigla metalica este destul de larga si include atat tabla vanduta de producatori in foi lungi, cat si in panouri. Prin ce se diferentiaza intre ele aceste produse? In ce scop se foloseste clasificarea lor? Si de ce depinde alegerea dintre aceste propuneri pentru invelitorile de acoperis?

Specificatia tiglei metalice modulare si in foi mari :

Sa incepem descrierea ambelor produse de la baza, adica de la tipul materialelor, din care sunt fabricate. Miezul tiglei metalice este constituit de tabla din otel, care este securizata atat pe partea superioara, cat si pe cea inferioara, cu straturi de invelisuri de protectie. Stratul decorativ din poliester sau alt material este aplicat doar pe partea superioara a materialului. Din acest punct de vedere, tigla metalica in foi si in panouri nu difera. Similar este cu tipul finisajului - suprafata tablei poate fi neteda sau texturata, semimata sau mata. Dupa instalare, ambele produse imita perfect acoperisul traditional. Asadar, prin ce difera? Tigla metalica in foi este taiata pe dimensiunea comandata de client. Foile pot avea lungimi cuprinse între 500 mm și 7000 mm, insa daca este vorba de latime, aceasta este de obicei intre 1000 si 1200 mm. Panourile au insa dimensiuni regulate: lungime 1195-1375 mm si latime cca. 350 mm.

Proprietatile tiglei metalice modulare si in foi lungi :

Forma, in care cumparam tigla metalica influenteaza nu doar modul ei de instalare pe parament, ci si costurile de executie a lucrarilor si proprietatile acoperisului finit.

Tigla metalica se potriveste perfect cu amenajarile cladirilor noi cu structura interesanta si extinsa a versantilor de acoperis si cu renovarile celor existente cu o constructie mult mai simpla. Acoperisul din tigla metalica este inainte de toate o solutie usoara si ieftina, spre deosebire de tigla ceramica traditionala, de aceea cand ne decidem pentru un model concret sub forma de foi sau module, trebuie sa analizam cateva chestiuni importante.

Foile de tabla lungi de cativa metri sunt foarte usor de instalat, cu conditia insa ca acoperisul sa nu aiba multe intreruperi. In caz contrar, survine necesitatea taierii tablei la locul constructiei, iar acest lucru inseamna pierderi de material si un timp de lucru mai mare. Insa pe acoperisurile mai simple cu doua pante, fara numeroase balcoane, lucrarile progreseaza rapid si sunt relativ ieftine.

Tigla metalica in panouri se preteaza mai bine pentru acoperisuri cu forma mai complicata si un numar mai mare de intreruperi. Datorita dimensiunilor reduse ale panourilor, adaptarea lor la forma si dimensiunile suprafetei este simpla si necesita de obicei putine indreptari.

Dimensiunile reduse ale tiglei metalice in panouri decid si ca aceasta nu pune probleme la transport - panourile particulare pot fi asezate unele peste altele, in plan. Din pacate in cazul tablei in foi lungi transportul este ceva mai dificil si necesita mai multa atentie - foile mari se indoaie usor, iar mutarea lor din loc in loc necesita prezenta mai multor persoane.

Printre cele mai mari avantaje ale panourilor pentru acoperisuri trebuie inclusa o rezistenta mai mare, comparativ cu tabla in foi, la tensiunile care apar in panta acoperisului.

Care dintre solutii trebuie deci aleasa?

La aceasta intrebare nu se poate furniza un raspuns general valabil. Fiecare dintre cele doua tipuri de tigla metalica a fost creat pentru acoperisuri cu alta structura:

  • tigla metalica in foi lungi - pentru acoperisuri cu suprafata mai mare si constructie necomplicata. Aceasta solutie este ideala pentru acoperisuri cu una sau doua pante, plate, precum si pentru acoperisuri plic cu suprafata mare si acoperisuri de fronton;
  • tigla metalica in panouri - pentru acoperisuri cu mai multe pante, cu constructie mai complicata, cu balcoane si galerii, precum si pentru acoperisuri de mansarde.

Tipul tiglei metalice alese pentru acoperis depinde asadar de nevoile individuale ale fiecarui client, precum si de tipul si suprafata acoperisului .